Stresul este o reactie fiziologica si psihologica a organismului in fata unei situatii percepute ca fiind solicitante, dificile sau amenintatoare, fiind un raspuns natural al organismului la diferiti stimuli si la diferite presiuni din mediul inconjurator. Stresul poate varia in intensitate si poate afecta diferite aspecte ale vietii, inclusiv emotiile, comportamentul, gandirea si sanatatea fizica. Cu toate ca, pana la un anumit nivel, stresul poate fi benefic si poate stimula performanta si motivatia, atunci cand devine excesiv si persista pe termen lung, el devine daunator pentru sanatatea noastra.

Stresul poate fi combatut prin diferite tehnici de relaxare, printre care un loc important il ocupa masajul. O vizita la un salon de masaj erotic, precum infinitymassaj.ro, iti va schimba cu siguranta conceptiile despre aceasta tehnica speciala de masaj.

Ce fel de masaj putem alege?

Exista mai multe tipuri de masaj pentru combaterea stresului. Astfel, pentru a putea beneficia de efectele relaxante, putem alege masajul suedez, masajul cu pietre calde, masajul cu presiune punctuala, masajul de tesut profund sau simplul masaj de relaxare. Fiecare dintre acestea au caracteristici si beneficii specifice, in functie de nevoile fiecaruia, dar este important sa consultam un terapeut de masaj profesionist pentru a ne asigura ca beneficiem de un masaj terapeutic sigur si eficient. Astfel, un terapeut calificat va putea recomanda si personaliza tratamentul, in functie de necesitatile si preferintele noastre specifice.

Modalitati de combatere a stresului prin masaj

Masajul poate fi o metoda eficienta pentru a combate stresul si pentru a induce o stare de relaxare. In primul rand, masajul ajuta la relaxarea muschilor tensionati si contractati, care pot fi rezultatul stresului cronic. Totodata, prin aplicarea presiunii si a miscarilor de masaj, se poate elibera tensiunea musculara, permitand corpului sa se relaxeze si sa se destinda. Un altfel de masaj este cel practicat in saloanele de masaj erotic. Acesta un doar ca te ajuta sa te eliberezi de stres, dar iti poate imbunatati si viata sexuala.

De asemenea, masajul poate stimula circulatia sanguina in tesuturi si organe, acesta fiind un aspect deosebit de important deoarece stresul poate afecta circulatia sanguina, iar un masaj corect poate ajuta la restabilirea fluxului sangvin normal.

Totodata, masajul poate stimula productia de endorfine, substante chimice ale creierului asociate cu senzatia de placere si bunastare. Endorfinele ajuta astfel la reducerea stresului, creand o senzatie de calm si relaxare.

Stresul cronic poate determina cresterea nivelului hormonilor de stres, ca, spre exemplu, cortizolul. Masajul poate contribui la reducerea acestor hormoni de stres in organism, permitand astfel sistemului nervos sa se relaxeze si sa se refaca.

Nu in ultimul rand, pe langa beneficiile fizice, masajul poate crea si o stare de relaxare mentala, fiind momentul optim in care ne putem concentra pe propria respiratie si pe senzatiile pacute, reusind sa ne deconectam de la grijile cotidiene si sa ne axam pe prezent.

Asadar, masajul ramane extrem de popular si solicitat in zilele noastre, atat pentru scopuri terapeutice, cat si pentru relaxare si rasfat. Devenit astazi parte integranta a rutinei de wellness pentru mii de oameni, masajul  are un rol tot mai important  pentru gestionarea stresului si pentru ingrijirea de sine, in cadrul unui stil de viata sanatos. Serviciile de masaj devin, de asemenea, tot mai accesibile, prin spa-uri, clinici de masaj, saloane de infrumusetare si chiar la domicilui, prin terapeuti mobili.